Biografie

Untitled photo

Ik ben Ruud, bouwjaar 1967 en gepassioneerd fotograaf. In het dagelijkse leven inspecteur en auditor. En hardloper ook, maar niet zo'n goeie.

Je eigen fotografie beschrijven is altijd lastig. Vind ik. Een specialist wil ik mij niet noemen, daarvoor is mijn werk te divers. Maar als je door mijn portfolio bladert dan is er toch wel een gemeenschappelijke deler te vinden waardoor mijn werk zich kenmerkt: het gebruik van kleur. Ik gebruik kleur om foto’s de sfeer en mood mee te geven die ik voor ogen heb. Niet dat ik niet kan genieten van een zwart-wit foto, heel erg zelfs, maar mijn specialisme is kleurgebruik. Nabewerking is daarom een erg belangrijk aspect van mijn workflow.

Ik ben lid van Fotoclub Venlo. Als je serieus met fotografie bezig wilt zijn is het belangrijk dat je kunt beschikken over een kritisch klankbord. Het heeft mij veel gebracht en dat doet het nog steeds. De wisselwerking met andere fotografen heeft grote invloed op mijn werk en ik kan iedereen die verder wil in de fotografie alleen maar van harte aanraden om zich aan te sluiten bij een vereniging.

Eind 2017, begin 2018 ben ik begonnen met het inzenden van werk naar nationale en internationale fotowedstrijden. Met succes,  werken zijn inmiddels bekroond met prijzen, opgenomen in catalogi, tentoongesteld of gepubliceerd.

Mijn streven voor de toekomst is om de factor mens in mijn fotografie een belangrijkere plaats te laten innemen. Dat hoef niet alleen portretfotografie te zijn maar kan ook een minimale menselijke aanwezigheid in bijvoorbeeld een landschap betekenen. Lijkt het je leuk om eens te figureren in een foto die in wedstrijdverband over de wereld wordt gestuurd, schroom dan niet om me een berichtje te sturen.

Ik fotografeer geen bruiloften en evenementen (alleen als ik daar zelf een of andere binding mee heb). Het heeft niet zoveel zin om mij daarvoor te vragen. Voor bijzondere fotografie of het uitwerken van een idee dat ook een meerwaarde voor mijn portfolio heeft mag je me s'nachts wakker bellen.

Ruud Mooi AFIAP

Powered by SmugMug Owner Log In